Over Beatwriter.nl

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de School voor Journalistiek. Vanaf dat moment ben ik mij gaan toeleggen op het schrijven van (online) teksten. Voor een groot aantal werkgevers. Als beatwriter volg ik in daarnaast opdracht van de KNBSB het Nederlandse honkbal en softbal op de voet.

Sinds 1999 ben ik werkzaam voor een groot aantal verschillende websites, waaronder het multimediale televisieconcept Big Brother en de Olympische sportkoepel NOC*NSF. Eén van mijn specialiteiten is het schrijven van teksten op B1-niveau. Heldere teksten, die iedereen kan begrijpen.

Whee Sal, we gotta go and never stop going till we get there.
Where we going, man?
I don’t know but we gotta go.
– Jack Kerouac

Beatwriter

In 2000 heb ik de Nederlandse honkbalsite opgestart en deze ontwikkeld tot de meest toonaangevende honkbalwebsite van Nederland en één van de grootste honkbalwebsites van Europa. In 2016 heb ik in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) de website doorontwikkeld tot een honkbalportal voor de topsport. Gelijktijdig heb ik eenzelfde portal ontwikkeld voor softbal. Beide websites trekken maandelijks tot wel 100.000 bezoekers.

Al twintig jaar schrijf ik als beatwriter over alle ontwikkelingen in het Nederlandse tophonkbal en topsoftbal. Niet alleen voor Honkbalsite.com en Softbalsite.com, maar ook als freelance journalist voor diverse regionale en lokale media. Het is niet voor niets dat deze website uiteindelijk de naam Beatwriter.nl mee heeft gekregen.

It’s beat, it’s the beat to keep

De naam van de website verwijst ook naar de Beatgeneratie, één beweging die is ontstaan onder leiding van één van de beste schrijvers: Jack Kerouac. De teksten van Kerouac zijn een belangrijke inspiratiebron voor mij geworden.