Terugblik met kampioenen

Van een wereldkampioenschap softbal tot unieke World Series met Koninkrijk-spelers Xander Bogaerts en Kenley Jansen tegenover elkaar. Ook in 2018 gebeurde er ontzettend veel op honkbal- en softbalgebied. Deze maand bracht de KNBSB een uitgebreid jaaroverzicht uit waarvoor ik ook een aantal artikelen heb geschreven.

Naast het internationale honkbal- en softbalgeweld wisten de honkballers van Curaçao Neptunus en de softbalsters van Olympia Haarlem hun landstitels te prolongeren. Voor het jaaroverzicht sprak ik met de winnende honkbalcoach Ronald Jaarsma en international Tom Stuifbergen, Ilona Andringa en Laura Wissink, de beste slagvrouw uit de Golden League van 2018.

Curaçao Neptunus werd tussen 2013 en 2017 al vijfmaal op rij kampioen, maar de winnaar van de Europese clubtitel werd dit jaar in de finaleserie door L&D Amsterdam aan het wankelen gebracht. “Aan het begin van de Holland Series bleek dat we nog steeds in dezelfde slechte vorm verkeerden”, vertelde manager Ronald Jaarsma mij. “We brachten ons daarmee enorm in de problemen.”

Het volledige artikel over de hoofdklasse en de Holland Series is te lezen vanaf pagina 70. Uitgebreide terugblikken op de Golden League en de promotiestrijd in het softbal zijn te lezen vanaf pagina 74.