In gesprek met topspelers

Voor Baserunner, de eerste gratis krant van honk- en softbalbond KNBSB over tophonkbal en topsoftbal in Nederland, had ik eerder dit jaar interviews met drie topspelers uit de Nederlandse competitie. De krant is deze maand in een oplage van 200.000 exemplaren verspreid.

De krant komt met uitgebreide vooruitblikken op het nieuwe seizoen. Daarnaast verzorgde ik een aantal terugblikken op hoogtepunten uit 2015. Zoals de Stars Awards. Mariëlle Vleugels werd tijdens deze prijsuitreiking uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het afgelopen seizoen. “Een bevestiging dat opgeven nooit een optie is”, liet ze mij weten. Een bijzonder verhaal van de speelster die vecht voor (internationale) erkenning.

Hoopt Mariëlle haar debuut nog te kunnen maken voor het Nederlands team, voor routinier Dirk van ’t Klooster kent het mondiale podium geen geheimen meer. Na en imponerende carrière zette hij een punt achter zijn spelersloopbaan. “Om eindelijk zijn eigen zoon te kunnen zien honkballen”, vertelde hij.

Ook sprak ik met Jim Ploeger. Hij speelde tijdens de Premier 12 zijn eerste grote toernooi en gooide zonder blikken of blozen de gevaarlijke Amerikaanse slagman Brett Phillips uit met drie slag. Nederland verloor de wedstrijd, maar Jim gaf nadrukkelijk zijn visitekaartje af.

Bekijk de honk- en softbalkrant Baserunner digitaal