Het profavontuur van een Nederlandse honkballer

Bert Blijleven maakte op 5 juni 1970 zijn debuut als pitcher in de Major League voor Minnesota Twins. Zo’n 48 jaar later wil honkballer Donny Breek maar wat graag in de voetsporen treden van deze in Zeist geboren Hall of Famer. Voor het jaaroverzicht van de KNBSB schreef ik een inkijkje in de start van zijn profcarrière.

Bert Blijleven werd in Zeist geboren en werd één van de meest succesvolle in Nederland geboren honkballers. Na hem wisten nog slechts een handjevol spelers uit Nederland de Major League te bereiken. Maar voor het grootste deel van de Nederlandse profhonkballers bleef de Major League slechts bij een droom.

Zoals ook voor de vijf pitchers die tussen 2003 en 2017 uitkwamen voor Minnesota Twins en met gemengde resultaten terugkeerden naar Nederland. Nu is het de beurt aan Donny Breek. Het achttienjarige talent maakte in juni 2018 zijn debuut als prof voor Minnesota Twins.

Voor het jaaroverzicht van de honkbal- en softbalbond KNBSB sprak ik met Donny Breek en schreef ik een inkijkje in zijn eerste seizoen als profhonkballer (PDF).